★★★★★

Stapelbara stolar

När det börjar bli dags att köpa nya stolar är det vanligt att man börjar med att se över utbudet. Vad finns det för stolar att välja på, vilka passar syftet man har med inköpet, vilka matchar budgeten som finns tillgänglig och vilka tycker man om? Det finns mycket som ska stämma, men också ett enormt utbud av stolar, vilket gör att alla kan hitta lämpliga stolar. Vilken typ av stol man väljer till slut beror naturligtvis på vilket rum de ska användas i och vad de ska användas till. Dessutom spelar det naturligtvis in om det finns några särskilda krav som måste uppfyllas. Man kanske till exempel behöver stapelbara stolar som enkelt kan staplas ovanpå varandra för att ta så lite plats som möjligt. I så fall blir naturligtvis alternativen lite färre, men det finns ändå en hel del stolar att välja på.

 
 

Fusion stol stapelbar - Vit HPL-laminat ek/krom

Fusion stol stapelbar - Vit HPL-laminat ek/krom
449 kr
 

När passar dessa stolar

När kan det då vara nödvändigt med stapelbara stolar? Tillfällena kan naturligtvis variera men det kan till exempel behövas om stolarna ska köpas in till en gemensam lokal för större tillställningar, där man behöver kunna samla ihop stolarna för att möjliggöra större utrymme och enklare städning när sittplatserna inte används. Exempel på användningsområden kan vara på ungdomsgårdar, kurslokaler, konferensrum och liknande. Där kan många personer behöva samlas och kunna sitta men när lokalerna inte används kan inte alla stolar stå framme och då brukar det vara en fördel att använda just stapelbara stolar.

Ett annat tillfälle när det kan vara bra att välja stolar som går att stapla ovanpå varandra är när man behöver stolar som kan användas som extra sittplatser i hemmet, som kan plockas fram när man får gäster. Många har inte möjlighet att låta stolarna stå framme hela tiden och det är då nödvändigt att de kan ställas undan när gästerna åkt hem. Att då ha stapelbara stolar är en fördel eftersom man kan stapla dem alla i en hög och bara ha en stapel med stolar att ställa undan. Det blir då enklare att få plats med dem i ett förråd eller annat förvaringsutrymme.

Många olika varianter

Även om man är begränsad till att enbart välja mellan de stapelbara stolar som finns så innebär det inte att man har ett litet utbud att hålla sig till. Det finns tvärtom gott om sådana stolar att välja på och det finns något för så gott som varje tycke och smak. Det finns plaststolar, trästolar, stolar med träsits och metallben och andra varianter som alla går att stapla, så det gäller helt enkelt att se sig om och betrakta utbudet. Chansen är väldigt stor att man hittar åtminstone någon modell som man verkligen tycker om.

Hur mycket stapelbara stolar kostar beror naturligtvis på vilken typ av stolar man till slut fastnar för och bestämmer sig för att köpa. Det finns väldigt billiga modeller för ett par hundralappar men det finns också dyrare alternativ. Man kan med andra ord även låta plånboken vara med och bestämma genom att sätta en budget som man sedan förhåller sig till. Om man till exempel är beredd att betala totalt 1500 kronor för stapelbara stolar, får man först fundera över hur många stolar man behöver och på så sätt får man fram ett maxpris per stol. Då blir det också lättare att söka på nätet efter passande stolar, eftersom man kan använda de filtreringsfunktioner som finns både på sajter för prisjämförelse och i många webbutiker. På så sätt behöver man bara se de relevanta alternativen och slipper se de möbler som ändå inte är aktuella att köpa. Det är en av alla fördelar med att handla på nätet istället för i fysiska möbelbutiker.

Andra matchande möbler

Det är inte bara när man behöver extra sittplatser som det kan bli aktuellt att köpa stapelbara stolar. Det finns många som helt enkelt fastnar för köksstolar som råkar vara stapelbara och därför köper dessa. Man behöver då hitta ett matchande köksbord om man inte redan har ett sådant. Naturligtvis är det inget tvång att köpa en komplett möbelgrupp med både bord och stolar, utan det går även utmärkt att köpa stolar fristående och ett separat bord om man föredrar det. Huvudsaken är att bordet och stolarna passar ihop stilmässigt men det är definitivt inte nödvändigt att de olika möblerna kommer från samma varumärke eller är ritade av samma designer.

Många tycker att det är roligare att välja bordet och stolarna var för sig, eftersom det ger större valfrihet. Ibland när man ser kompletta möbelgrupper kan det vara så att man tycker mycket om bordet men inte speciellt mycket om stolarna eller tvärtom, men det problemet slipper man om man köper stolarna för sig och därefter ett bord som man tycker är fint.

Det är heller inte alltid som de stapelbara stolarna används just i köket. Ibland kan den här typen av stolar användas i exempelvis ett ungdomsrum eller i ett hobbyrum och då är det inte ett köksbord man behöver matcha med, däremot kan det passa bra att ställa ett fint sidobord intill stolarna, så att man om man vill kan fika eller placera en tidning eller något annat på bordet.

Glasbord eller plastbord?

Det kan också vara så att stolarna som går att stapla vid behov används utomhus, exempelvis på balkongen eller på trappan. Då behöver man naturligtvis ett litet bord att placera mellan stolarna, så att man kan sitta ute och äta frukost och läsa morgontidningen på somrarna. Det finns såväl glasbord som plastbord att välja mellan och det kan även gå att hitta lämpliga bord i konstrotting som matchar stolarna.

Eftersom det finns många olika användningsområden för stapelbara stolar så finns det också en rad olika typer av möbler som kan användas för att matcha dem. Vilka möbler det handlar om beror helt och hållet på vart stolarna kommer att placeras och hur de kommer att användas. Om det rör sig om stolar som kommer att stå framme och ha sin fasta plats större delen av tiden eller om det handlar om extra sittplatser som bara används ibland spelar naturligtvis också roll.