★★★★★

Hem » Klappbord
 

Klappbord

De allra flesta behöver köpa bord flera gånger i livet. Dels behöver de flesta flera olika sorters bord eftersom de används till olika syften och i olika rum och dels behöver så gott som alla någon gång byta ut de befintliga borden mot nya. Detta gäller både köksbord, soffbord, sidobord och trädgårdsbord. När man ska köpa nytt bord är det dock inte helt enkelt att veta vad man ska välja för bord och det finns, som de flesta nog lagt märke till, en hel del att välja på. Vad man bör välja är svårt att säga generellt, men om man till exempel har begränsat utrymme och bor lite trångt kan ett klappbord vara det allra bästa valet.

 
 
Inga förslag för tillfället.
 

Bord som går att fälla ihop

Ett klappbord är väldigt praktiskt, inte minst för att det går att fälla ihop när man inte använder det. Det gör att den ytan som bordet står på kan frigöras och användas till annat när det behövs. Det är också lätt att flytta på och ställa någon annanstans om ett sådant behov skulle uppstå. Det är dels bra för den som är trångbodd men det är även praktiskt om man vill ha ett eller flera bord i en föreningslokal eller liknande, där antalet besökare varierar rejält. Man kan då plocka fram och ställa upp flera bord när det behövs, och sedan fälla ihop dem och ställa undan dem när färre besökare samlas i lokalen. På så sätt frigörs mer golvyta som kan användas till annat vilket givetvis är praktiskt och bra.

I en studentbostad är ofta utrymmet väldigt begränsat och då kan också ett klappbord med ett par klappstolar vara de perfekta möblerna. Det finns väldigt små och nätta bord och stolar av den här modellen vilket gör att de passar även i ett litet kök, och eftersom de går att fälla ihop går det som sagt att få dessa möbler att ta ännu mindre plats om det skulle behövas. Skulle det sedan vara så att studenten ifråga flyttar till en större bostad kan man antingen ta med klappbordet och stolarna och använda dem även i den nya bostaden eller ta med dem och använda dem som balkongmöbler om nya möbler köps till köket. Det finns flera olika alternativ, men att möblerna kräver så lite plats gör att de är praktiska att använda både utomhus och inomhus.

Klappbord som balkongbord

Ett klappbord är det perfekta valet för någon som vill ha ett litet och praktiskt bord att ställa på balkongen. Många balkonger är ganska små och då är det en fördel att ha ett litet bord som tar så liten plats som möjligt. Man kan också införskaffa ett par matchande klappstolar. Om man vill kan man låta bordet och stolarna stå framme hela tiden men om man behöver platsen till annat går det även utmärkt att fälla ihop möblerna mellan gångerna de används. Man kan också fälla ihop stolarna och låta bordet stå uppe med någon fin duk och en fin blomma på. På så sätt fyller bordet en funktion även när man inte sitter vid det. Naturligtvis är inte alla klappbord likadana, vilket gör att det går att hitta den här typen av bord i olika storlekar. Den som vill ha ett litet bord till balkongen kan naturligtvis hitta ett sådant utan problem men det finns även större klappbord som lika enkelt kan fällas ihop vid behov. Sådana kan till exempel ställas upp på gräsmattan vid studentmottagningar, kräftskivor, födelsedagskalas och andra tillställningar när man behöver många platser. Naturligtvis kan klappbordet även ställas upp inomhus om vädret och årstiden inte tillåter att man sitter utomhus.

Olika typer av klappbord

Det går som redan nämnts att hitta klappbord i olika storlekar vilket är en stor fördel eftersom det gör dem användbara och lämpliga vid många olika tillfällen. Det är dock inte bara storleken som kan skilja mellan olika klappbord. Det finns även väldigt många olika modeller att välja på både materialmässigt och utseendemässigt. Det finns klappbord som är tillverkade av trä, klappbord som är tillverkade av plast, klappbord med metallben eller metallställning och träskiva och flera andra kombinationer. Oavsett vilket material man föredrar bör det därför gå att hitta ett klappbord i en storlek som passar ändamålet. Eftersom det även går att hitta klappstolar i de olika materialen bör det heller inte vara några problem att hitta matchande stolar om det skulle vara aktuellt.

När det gäller utseende och form skiljer det också en hel del mellan olika klappbord. Det finns avlånga bord, kvadratiska bord, ovala bord och runda bord som går att fälla ihop. Detta är väldigt fördelaktigt eftersom det även kan vara stor skillnad på rummet eller utrymmet där bordet ska stå. Det finns också vägghängda klappbord som kan vara väldigt användbara och praktiska att ha, i synnerhet på en trång balkong. Man kan då fälla upp bordet när man ska sitta och fika eller läsa en tidning men det kan sedan fällas ner när det inte används. På så sätt har man ett bord på plats när det behövs, men det tar ingen plats alls när det inte används. Naturligtvis kan man även använda ett vägghängt bord i köket, vilket i synnerhet kan vara fördelaktigt om man antingen har ett väldigt litet kök eller kanske bara en kokvrå där man inte vill ta upp plats i onödan.

Möjligt att hitta billiga bord

När man letar efter klappbord är det möjligt att man vill hitta ett så billigt bord som möjligt och det finns verkligt prisvärda bord att hitta. Naturligtvis varierar priset beroende på storlek och material samt på vilken butik man besöker, men det finns riktigt billiga klappbord i många möbelbutiker. Naturligtvis finns det även dyra bord av den här typen, men de flesta dyra klappbord är större modeller med plats för många personer. Vanliga små bord som används för mindre kök och balkonger är vanligtvis inte alls speciellt dyra. De kan kosta så lite som ett par hundra kronor och upp till en tusenlapp. Naturligtvis kan det finnas dyrare modeller, men de är inte så vanliga.